Att komma tillbaka efter skada

Det kan mycket väl vara så att du har en lång väg tillbaka efter du varit med om något traumatiskt som gjort att du blivit till viss del rörelsehindrad. Det kanske också är så att du inte riktigt kommer att kunna göra saker som du tidigare gjort. Att komma tillbaka efter en skada är något som kan vara svårt att sätta sig in i.

Det viktiga är att du får bra rehab träning och den hjälp som du behöver för att få ett så normalt liv som möjligt. Du kanske inte ser det som ett hinder utan som en utmaning att förbättra din rörelseförmåga. Har du tränat mycket innan så kanske du vet hur mycket det krävs för att komma i form. Även om du får hjälp via sjukvården så är det en fördel att du även tränar på egen hand så mycket som du orkar.

Se till att du skaffar dig det som krävs för att du ska kunna träna hemma. Det finns många bra produkter för träning hemma och som kan vara speciellt anpassade för dig som rehab tränar. Om du har möjlighet så kanske du kan få hem någon sjukgymnast som till en början får igång din träningsverksamhet. Dina besök på sjukhusets rehab kommer också att se vilka framsteg som du gjort och vilken träning som kan passa dig bäst.