Styrketräna på hemmaplan

Det är många som håller sig borta från gymmen just nu, och så har det ju varit ett tag. Och medan det har hjälpt till att förhindra smitta, är det också många som har försummat sin styrketräning på ett eller annat sätt. Men som tur är är det också fullt möjligt att träna styrketräning hemma.

Till att börja med finns det en mängd övningar som endast använder kroppen som motvikt. Tänk bara på exempel som armhävningar, situps, plankan, utfall med mera. Dessa övningar och andra kan träna upp alla de stora musklergrupperna och många av de små också.

Men om du är bland dem som ofta använde vikterna på gymmet kanske du hellre skulle ta och skaffa egna istället. Men ska du träna med vikter hemma är det viktigt att vara försiktig så du inte riskerar att skada golvet. Genom att köpa några plattor som man bygger gymgolv av kan du säkra underlaget hemma. Och kan du hitta något rum där du kan låta dessa ligga framme utan att vara i vägen kommer du nog kunna passa in fler träningspass också.

För bästa möjliga upplevelse är det också rekommenderat att du tränar i ett välventilerad rum. Annars tenderar svettdoften att hänga kvar lite väl länge hemma. Och det är ju något vi alla helst slipper. Att vädra direkt efter passet kan också vara en mycket bra idé.