Håll dig ren – köp väldoftande handsprit

I dessa tider med pandemin som vänt våra liv upp och ner så är det en sak som verkligen blivit betydligt mer seriös. Vi pratar om handhygien. Visst, vi bör alltid vara noga med att tvätta händerna men nu bör vi dessutom använda handsprit. Handsprit är utmärkt för att döda bakterier och virus, och inte bara de som orsakar Covid-19. Det tar även hand om andra elakheter. Dock finns det ett problem med handsprit och det är att det torkar ut huden väldigt mycket.

Bättre alternativ

Den handsprit vi normalt hittar i affärer och på apotek är väldigt uttorkande. Om du är flitig och använder handsprit flera gånger om dagen så har du säkert märkt att dina händer tagit stryk.

Det finns dock alternativ i form av vegansk handsprit till exempel. Den veganska handspriten luktar dessutom mycket godare än den vanliga. Du kan köpa den i flera härliga dofter som kommer att göra det till ett rent nöje att hålla händerna rena. Läs mer här för att se några bra exempel på vad vi menar.

Liksom vi söker mer skonsamma alternativ vad gäller till exempel städ- och tvätt produkter så bör vi göra samma med vår kroppsvård. Speciellt om du tränar och brukar duscha ofta.