Den sköna duschen efter träningspasset

Det finns inte mycket som är skönare än en ordentlig dusch efter ett hårt träningspass. Du blir inte bara av med svetten som rinner i pannan utan får även chansen att slappna av och landa i känslan som passet gett dig. Men det finns fler saker som är viktiga att göra efter träningen.

Avsluta träningspasset på rätt sätt

Många tror att träningspasset är över direkt när vikterna lastas av eller instruktören säger att det var sista övningen, men så är det inte. För att få ut max av din träning behöver du avsluta den på rätt sätt. Ta några minuter att stretcha igenom kroppen och få i dig något att äta direkt efter träningen. På så sätt ger du kroppen de bästa förutsättningarna för att återhämta sig och dra nytta av träningen du precis genomförde.

Vikten av en ordentlig dusch efter träningen

En viktig sak efter träningen är alltså att duscha. Svettiga träningskläder och en svettig kropp är en perfekt plats för bakterier och svamp. Köp din duschgel online, ta en lång dusch och byt om till torra rena kläder efter träningen. Det här gör att du slipper ha en kliande och irriterad hud som stör dig.