Bra konditionsträning

Triathlete cycling on a bicycle

Det gäller att hitta något som passar när det kommer till träning, och konditionsträning är inget undantag. Vi har alla olika förutsättningar och vissa träningsmetoder kanske inte passar just dig. Att testa olika sätt är bra för att komma underfund med vilket sätt som passar bäst, det kan vara fråga om löpning, träna i grupp på gym eller det vi kommer att skriva om här; cykling.

Cykel är en effektiv metod när det gäller att bygga kondition, det är enkelt att hoppa upp på cykeln och komma i väg. Det behövs inte så mycket planering egentligen innan man sitter där och får upp flåset. Sommaren är helt klart den bästa perioden för cykelträning, helst då det är uppehåll och inte allt för varmt. Är det dags att köpa ny cykel kan det vara läge att kolla upp vad som erbjud online idag. Välj den cykel som passar dig, om det så är vanlig cykel eller en nu så populär elcykel.

Det man kan fråga sig är om det går att träna på en elcykel, ja det gör det faktiskt. Du måste ju trampa för att få cykeln att röra sig framåt, elmotorn är en hjälp så det går lättare. Du får alltså alltid en grundnivå genom att röra benen. Vill du däremot få ett ordentligt träningspass så är det bara att stänga cykelns motor och cykla för egen kraft, då får du ett rejält träningspass framförallt eftersom en elcykel väger mer än en vanlig cykel. Så, absolut går det att få bättre kondition och hälsa med en elcykel.