Välj rätt kläder för träningen

Vilka kläder du har på dig kan göra större skillnad än du först tror. Oavsett vad det är du tränar kan du göra ett aktivt val att välja kläderna som kommer att passa bäst. Har du inte spenderat mycket tid att tänka på vilka kläder du använder kan du fortsätta läsa nedan för att få både det ena och det andra tipset.

Funktionsmaterial är att föredra

Funktionsmaterial är något praktiskt taget alla hört talas om vid detta lag. Kläder i funktionsmaterial har en fantastisk förmåga att transportera bort svett från kroppen istället för att bara absorbera det och bli blött och tungt. Vilket är vad ett material som bomull gör.

Formsittande kan ofta vara skönt

Medan den optimala passformen kan variera något beroende på vilken sorts träning du utför, är det ofta fallet att formsittande kläder är ett mycket bra val. Till att börja med rör de sig inte lika mycket fram och tillbaka över huden, vilket betyder att huden löper inte lika stor risk att bli irriterad på grund av friktion. En del plagg kan också lägga lite press på kroppen vilket uppmuntrar bra cirkulation. Kompressionsstrumpor är ett bra exempel på detta och är något alla borde ha åtminstone ett par av.

Tänk på väder och temperatur

Brukar du träna utomhus, som exempelvis löpning eller cykling, är du nog redan medveten om hur stor skillnad kläderna kan göra för att hålla en jämn temperatur. Är det varmt ute vill du klä dig svalt och är det svalt eller till och med riktigt kallt ute vill du klä dig varmt. Men vad du alltid bör hålla i åtanke är att du bör alltid klä dig något svalare än om du bara hade varit ute och gått. Kroppen värms trots allt även upp av den fysiska aktiviteten.